Χωριό Άσσος

Μόλις λίγα λεπτά από τη μαγευτική παραλία του Μύρτου βρίσκεται η Άσσος, ένα από τα πιο γραφικά και πολυφωτογραφημένα χωριά της Κεφαλονιάς. Αγκαλιασμένη από πλούσια βλάστηση και τιρκουάζ νερά, η Άσσος είναι ένα καταφύγιο χαλάρωσης και ηρεμίας. Ενώ διατηρεί την παραδοσιακή κεφαλονίτικη αρχιτεκτονική, στην Άσσο τα μοντέρνα στοιχεία δημιουργούν μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας και επτανησιακού αέρα. Τα χρώματα των σπιτιών, έντονα και φωτεινά, συνθέτουν το σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από έναν πολύχρωμο πίνακα ζωγραφικής απίθανης ομορφιάς!

Η Άσσος ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα γοητευτικό ψαροχώρι. Εδώ μπορείτε να γευτείτε νόστιμα ψάρια, απευθείας από τα γραφικά ψαροκάικα, στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια της μικρής πλατείας, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα στη βοτσαλωτή παραλία του προστατευμένο κόλπου με τα ρηχά νερά.

Στον απέναντι λόφο, τα ερείπια ενός παλιού βενετσιάνικου κάστρου προσφέρουν εκπληκτική θέα στο νησί και δημιουργούν την αίσθηση ενός αέναου ταξιδιού στο χρόνο.

Μικρή και απομονωμένη, η Άσσος είναι σίγουρα ο ιδανικός προορισμός για μια ρομαντική επίσκεψη στην Κεφαλονιά. Δε γίνεται να τη χάσετε!

Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

0 Reviews

Write a Review