Αγορές

Η Κεφαλονιά παραδοσιακά είναι ένα εμπορικό νησί όπου με τον πέρασμα των χρόνων όλο και εξελίσσεται. Σήμερα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων και προϊόντων διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του νησιού, δίνοντας στους επισκέπτες που αγαπούν το shopping μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού,  θα βρείτε δεκάδες καταστήματα και όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί  ο επισκέπτης.

Στην κεντρική αγορά της (Οδός Αντώνη Τρίτση, η παραλιακή) αναζητήστε τοπικά προϊόντα του νησιού, τις μοναδικές ποικιλίες τυριών, τα βότανα και μπαχαρικά, τα γλυκά του κουταλιού και το θυμαρίσιο μέλι, τα ντόπια λικέρ , τα ξεχωριστά κρασιά και φυσικά φρέσκο ψωμί και φρούτα.

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του λιμανιού βρίσκονται και τουριστικά καταστήματα.

Ανεβαίνοντας στην Οδό Σιτεμπόρων, που αποτελεί τον κεντρικό εμ:πορικό δρόμο, θα βρείτε σειρές από καταστήματα επώνυμων ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτρονικών ειδών και αξεσουάρ.
Κεντρικό σημείο συνάντησης, όλων όσων αγαπούν τα ψώνια είναι το Λιθόστρωτο.

Ένας δρόμος πλημμυρισμένος με μικρά ή μεγάλα καταστήματα, όπου μπορείτε να βρείτε ξύλινες χειροτεχνίες, κεραμικά, παραδοσιακά και χειροποίητα λευκά είδη, κεντήματα, υφαντά και φουλάρια, καπέλα και διακοσμητικά, μικροέπιπλα, αναμνηστικά και κλασσικά σουβενίρ και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Φυσικά δεν λείπουν τα καταστήματα με σύγχρονα κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, υποδήματα, τσάντες,  t-shirts και άλλα πολλά …

Εκατέρωθεν του Λιθόστρωτου βρίσκονται δρομάκια και στενά γεμάτα πολλά μικρά γραφικά μαγαζιά με διάφορα είδη, με καφέ και μπουτίκ.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές πρωταγωνιστούν τα καταστήματα με θαλασσινά είδη, μαζί με εστιατόρια, ταβέρνες και μπαράκια και καφέ.

Ανάλογη είναι και η χωροθέτηση των αγορών σε διάφορα άλλα σημεία του νησιού, όπως του Ληξουρίου, της Σάμης, της Σκάλας , του Φισκάρδου, της Άσσου και της Αγ. Ευφημίας.

Όποιο σημείο της Κεφαλονιάς και να διαλέξετε να είστε σίγουροι ότι η αγορά του θα έχει προϊόντα για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, ώστε να είστε ξέγνοιαστοι και να απολαύσετε τις διακοπές σας!

0 Reviews

Write a Review