Παραλία Σκάλας

Η Σκάλα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κεφαλονιάς  περίπου 42 χλμ. από το Αργοστόλι και το αεροδρόμιο και 14 χλμ. από το επίσης παραθαλάσσιο χωριό Πόρος.

Η μεγάλη και οργανωμένη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά καθιστά την περιοχή και το χωριό το κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της περιοχής όπου τα ξενοδοχεία «αγγίζουν» σχεδόν την αμμουδερή παραλία.

Μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπόρ και οι εκπαιδευτές της σχολής καταδύσεων θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε με ασφάλεια το βυθό της θάλασσας.

Κάθε μέρα μικρά κρουαζιερόπλοια αναχωρούν από την παραλία πραγματοποιώντας οργανωμένες εκδρομές στα γειτονικά νησιά της Ιθάκης και της Ζακύνθου, καθώς και στο Φισκάρδο στη βόρεια Κεφαλονιά.

Στις αμμουδερές παραλίες της νότιας Κεφαλονιάς έρχονται κάθε χρόνο οι θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta για να κάνουν στην διάρκεια της νύχτας τα αυγά τους μέσα σε λάκκους στην άμμο. Οικολογικές ομάδες  που παρακολουθούν τα μεγάλα πανάρχαια θαλάσσια πλάσματα, προστατεύουν τις φωλιές με φράχτες, καθώς ανήκουν στα ευάλωτα είδη του ζωικού βασιλείου. Θα δείτε τις φωλιές στην παραλία της Σκάλας και ειδικά στην κοντινή παραλία της Μούντας.  Τα μικρά χελωνάκια εκκολάπτονται σε 55 μέρες περίπου και κατευθύνονται από ένστικτο στη θάλασσα όπου οδηγούνται από το φως του ορίζοντα.

Η ευρύτερη περιοχή με τους κρυμμένους κολπίσκους και το άφθονο πράσινο έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα.

Κοντινές παραλίες είναι τα Αράγια, η Μούντα, και τα Ποταμάκια.

0 Reviews

Write a Review