Πεζοπορία

outdooractive platform - API Template

Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πραγματικά την ομορφιά του νησιού, ενώ ταξιδεύει με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Θα πρέπει να περπατήσετε μόνοι σας τριγύρω σε αυτό, προκειμένου να κατανοήσετε πλήρως την ομορφιά του. Ας ανακαλύψουμε κάποιες από τις πιο γνωστές και γοητευτικές διαδρομές του!

Αίνος (Κεραίες) – Μέγας Σωρός
Ο Αίνος είναι το ψηλότερο βουνό στη Δυτική Ελλάδα και η θέα είναι μοναδική. Οδηγήστε μέχρι τις κεραίες στην κορυφή του βουνού και περπατήστε προς το Μέγα Σωρό. Κατά τη διάρκεια αυτού του όμορφου περιπάτου μπορείτε να δείτε τη σπάνια φυτική ζωή του βουνού και την άσπιλη ομορφιά του. Εάν οδηγείτε τζιπ, μπορείτε να μπείτε στο χωματόδρομο και να φτάσετε την αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στο Μέγα Σωρό. Από εκεί και πέρα, είναι 20 λεπτά περπάτημα σε μονοπάτι μικρής κλίσης και καλά σηματοδοτημένο, το οποίο το καθιστά αρκετά εύκολο. Η θέα 360 μοιρών θα ανταμείψει κάθε βήμα σας, καθώς θα βλέπετε κάθε μέρος του Ιονίου Πελάγους, τα τριγύρω νησιά και την Πελοπόννησο. Αυτό είναι σίγουρα το σημείο με την πιο εκπληκτική θέα σε ολόκληρο το νησί, ωστόσο λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν.

Παραλία Αντίσαμος – Κουτσουπιά
Ετοιμαστείτε να γοητευτείτε από το γύρω περιβάλλον στην παραλία Αντίσαμο. Είναι μια καταπληκτική παραλία που περιβάλλεται από έντονα πράσινα βουνά. Εξοπλίστε το σακίδιό σας και περπατείστε το μονοπάτι μετά την παραλία, περάστε μέσα από την πυκνή χλωρίδα. Είναι περίπου 6 χλμ δύσκολου περπατήματος, θα χρειαστείτε 3 έως 3,5 ώρες για να φτάσετε στην κρυμμένη παραλία Κουτσουπιά. Οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν, καθώς θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε άλλο κόσμο!

Κυκλικός Περίπατος στο Φανάρι μέσω μονοπατιών
Αυτός ο περίπατος είναι μάλλον γνωστός μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Στη συνέχεια, λιγότερο οι άνθρωποι το γνωρίζουν. Περπατήστε στον κεντρικό δρόμο προς το Φανάρι (Φάρος), περάστε τις Καταβόθρες και το Φανάρι μέχρι να συναντήσετε ένα ξέφωτο στο δρόμο, που οδηγεί σε ένα μονοπάτι. Όσο το περπατάτε, να πηγαίνετε δίπλα στην ακτογραμμή. Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη διαδρομή 5 χιλιόμετρων, αλλά αξίζει τον κόπο αφού θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μέρη της ακτής που λίγοι άνθρωποι έχουν δει. Ο δρόμος επιστροφής ξεκινάει εκεί που τελειώνει το μονοπάτι. Κατά την επιστροφή σας από τον κεντρικό δρόμο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Acqui, ένα Μνημείο για τους Ιταλούς στρατιώτες.

Δραπανίτικα – Άσσος :Η πεζοπορία ξεκινά από το παλιό χωριό Δραπανίτικα και μέσα από το πανέμορφο χωριό της Άσσου, συνεχίζει στην χερσόνησο με το Βενετικό Κάστρο. Μια περιοχή κοσμημένη με πεύκα και κυπαρίσσια, όμορφη θέα, απότομους γκρεμούς και βαθιά μπλε θάλασσα. Το κάστρο χτίστηκε σε αυτό το στρατηγικό σημείο το 1593 για αμυντικούς λόγους. Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της Βενετσιάνικης οχυρωματικής τεχνικής. Αυτός είναι ένας εύκολος περίπατος σε μια όμορφη περιοχή γεμάτη φυσικές ομορφιές και σημάδια του παρελθόντος.

Άγιος Ελευθέριος – Αγραπιδιές : Περπατήστε μέσα από ένα μέρος του Εθνικού Δρυμού του Αίνου. Το μεγαλύτερο μήκος αυτής της εύκολης διαδρομής είναι μέσω ενός χωματόδρομου και ένα άλλο μικρό μέρος της πάνω σε μονοπάτι. Το μεγάλο υψόμετρο και το Κεφαλονίτικο ελατοδάσος συνθέτουν ένα τοπίο που σου κόβει την ανάσα. Η θέα είναι πραγματικά μοναδική.

Κουλουράτα – Σάμη : Αφετηρία είναι το χωριό Κουλουράτα, το μεγαλύτερο μέρος της περιπατητικής διαδρομής είναι σε χωματόδρομο και μια απόσταση περίπου δύο χιλιόμετρων πάνω σε μονοπάτι. Περάστε μέσα από το παλιό χωριό Μουζακάτα (όπου μπορούμε ακόμα να δούμε τα ερείπια του χωριού που καταστράφηκε στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο), και τα παλιά χωριά Γριζάτα και Ζερβάτα που είχαν καταστραφεί από το σεισμό του 1953. Στην αρχή αυτής της αρκετά εύκολης πεζοπορίας, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προς τον ορεινό όγκο της Κεφαλονιάς και προς το τέλος, να παρακολουθήσετε τον κόλπο της Σάμης και της Αγίας Ευφημίας από ψηλά.

Θέματα – Καραβόμυλος : Ο περισσότερος περίπατος περνά από ένα χωματόδρομο με μερικά τμήματα ασφάλτου. Ξεκινήστε από τη Μονή των Θεμάτων, που είναι χτισμένη σε όμορφο σημείο στο βουνό Αγία Δυνατή. Συνεχίστε τον περίπατό σας μέσα από τα Βλαχάτα, ένα παλιό χωριό με ερείπια από το σεισμό του 1953. Συνεχίστε το περπάτημα μέσα από τα Πουλάτα και πάρτε μια εικόνα της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα λιμναία σπήλαια της Κεφαλονιάς, πριν φτάσετε στον κόλπο του Καραβόμυλου. Αυτός είναι ένας εύκολος περίπατος.

Μονοδένδρι – Χαλιωτάτα : Εξερευνήστε τον ορεινό πυρήνα της Κεφαλονιάς ξεκινώντας από το χωριό Μονοδένδρι. Το ερειπωμένο τοπίο αλλάζει σταδιακά σε καταπράσινα βουνά με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις του νησιού. Ολόκληρη η διαδρομή είναι σε χωματόδρομο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το αιολικό πάρκο της Ευμορφίας στο υψηλότερο σημείο του δρόμου. Περάστε μέσα από ένα μικρό φαράγγι προς το τέλος και φτάνετε στο χωριό Χαλιωτάτα. Αυτή είναι μια μακρά πεζοπορία σε χρονική διάρκεια, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολη, εκτός από λίγα σημεία.

Αντίσαμος – Πόρος : Ξεκινώντας από την παραλία Αντίσαμο και καταλήγοντας στον Πόρο, περπατήστε μέσα από το πιο απομακρυσμένο μέρος της Κεφαλονιάς (ΝΑ). Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι ένα στενό μονοπάτι κάτω από τη σκιά δέντρων. Μερικά ανοιχτοί χώροι προσφέρουν θέα προς την Ιθάκη και τα ανατολικά. Στα μισά της διαδρομής συναντάμε την Κουτσουπιά, μια όμορφη παραλία με κρυστάλλινα μπλε νερά. Το τελευταίο μέρος του περιπάτου είναι σε χωματόδρομο. Αυτός είναι ο πιο δύσκολος περίπατός μας, όχι μόνο λόγω της μεγάλης απόστασης, αλλά και λόγω του εν μέρει δύσκολου μονοπατιού.

0 Reviews

Write a Review