Τοπικές γιορτές

Χορέψτε, τραγουδήστε και αποτελέστε μέρος των παραδοσιακών εορτασμών της Κεφαλονιάς που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο το καλοκαίρι και ειδικά τον Αύγουστο.

Η Γιορτή της Ρομπόλας είναι μία από τις πιο αναμενόμενες εκδηλώσεις στο νησί. Διοργανώνεται κάθε Αύγουστο σε δύο χωριά, τα Φραγκάτα και τα Βαλσαμάτα, και οι εορτασμοί διαρκούν δύο ημέρες. Το θέμα της γιορτής είναι το κρασί Ρομπόλα, που είναι ένα φημισμένο παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Όλοι μπορείτε να λάβετε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπου μπορείτε να πιείτε δωρεάν όσο κρασί Ρομπόλα μπορείτε να αντέξετε, να χορέψετε στους παραδοσιακούς ρυθμούς, να τραγουδήσετε και να φάτε με την καρδιά σας.

Οι Βαρκαρόλες είναι μια πολύ δημοφιλής γιορτή σε όλο το νησί. Διοργανώνονται κάθε χρόνο στα μέσα του Αυγούστου και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις σας σε μια άλλη ξεχασμένη Κεφαλονιά. Οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θέλουν να συμμετάσχουν, ανεβαίνουν πάνω σε βάρκες και αποπλέουν στη θάλασσα για λίγα μίλια έξω από το λιμάνι. Εκεί αρχίζουν να τραγουδούν όλοι μαζί παραδοσιακά τραγούδια, ενώ πίσω στο λιμάνι οι άνθρωποι χορεύουν και γιορτάζουν.

Οι Καντάδες είναι τραγούδια και αυτό το περίεργο είδος μελωδικών παραδοσιακών τραγουδιών, είναι ένα καθαρά μοναδικό μουσικό μέρος του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά. Το όνομά τους προέρχεται από το λατινικό ρήμα cantare (=τραγουδώ) και η πρώτη καντάδα λέγεται ότι δημιουργήθηκε στο Ληξούρι. Παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωές των ντόπιων. Ηλικιωμένοι άνθρωποι με μελωδικές φωνές μπορούν να βρεθούν στο Λιθόστρωτο τραγουδώντας σε ομάδες, διασκεδάζοντας τους ανθρώπους τριγύρω τους μόνο και μόνο επειδή τους αρέσει να το κάνουν.

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί που ευημερεί με πανηγύρια κυρίως το καλοκαίρι. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις και να αποτελέσετε μέρος της τοπικής κοινωνίας, ενώ γιορτάζετε και διασκεδάζετε.

0 Reviews

Write a Review