Χωριό Κάστρο

Μέχρι το 1757 το ιστορικό χωριό Κάστρο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και xτίστηκε δίπλα στην πύλη εισόδου του Ενετικού κάστρου του Αγίου Γεωργίου. Όταν οι Ενετοί κατακτητές της Κεφαλονιάς μετέφεραν την έδρα του νησιού στον ασήμαντο τότε οικισμό του Αργοστολίου λόγω του μεγάλου φυσικού λιμανιού που διευκόλυνε το εμπόριο, το χωριό παρήκμασε. Τότε έμενε στο χωριό (borgo) ο εγχώριος πληθυσμός και οι ευγενείς κατοικούσαν σε αρχοντικά. Υπήρχαν καθολικές και ορθόδοξες εκκλησίες και σχολές όπου δίδασκαν ονομαστοί δάσκαλοι.

Σε μια επίσκεψη στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και κάνοντας μια βόλτα στο σύγχρονο χωριό θα δείτε τα απομεινάρια της εποχής εκείνης όπως οι παλαιές εκκλησίες. Κάποιες λίγες ορθώνονται ακόμα με τα σημάδια του χρόνου εμφανή. Η  πανέμορφη παλιά ενετική εκκλησία της Ευαγγελίστριας (χτισμένη το 1508), η οποία βρίσκεται ακόμα στο τέλος του κεντρικού δρόμου, είναι ακόμα σε λειτουργία.

Η υπέροχη πανοραμική άποψη της θάλασσας, του βουνού και του Αργοστολίου σάς δίνει μια καλή εικόνα της περιοχής. Το χωριό διαθέτει μερικά εστιατόρια/καφέ όπου θα νιώσετε τον εαυτό σας σαν στην κορυφή του κόσμου απολαμβάνοντας μια κρύα μπύρα και την απολαυστική θέα!

0 Reviews

Write a Review