Χωριό Κατέλειος

Ο Κατελειός είναι ένα ψαροχώρι στη νότια Κεφαλονιά που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Γι’ αυτό είναι και ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης. Θα βρείτε σε αφθονία τα (αρωματικά) φυτά, πουλιά και θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta στην περιοχή.

Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας είναι η κύρια παραλία και βρίσκεται σε μια παρθένα περιοχή όπου οι πιο πιστοί της επισκέπτες είναι οι θαλάσσιες χελώνες!  Οι χελώνες αγαπούν αυτό το αμμώδες περιβάλλον και τα ρηχά νερά του για να κάνουν το καλοκαίρι τα αυγά τους σε λάκκους στην άμμο. Θα δείτε τις φωλιές περιφραγμένες για προστασία.

Ο Κατελειός φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του. Και μετά από ένα εξαιρετικό γεύμα, τι καλύτερο από μια βόλτα στην ήσυχη παραλία κάτω από τον έναστρο ουρανό;

Για πολλούς επισκέπτες ο Κατελειός είναι το μέρος που «ξαναγεμίζουν τις μπαταρίες τους» και επιστρέφουν κάθε χρόνο απλώς και μόνο επειδή τον λατρεύουν.

Ο Κατελειός βρίσκεται κοντά στο θέρετρο της Σκάλας και απέχει 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αργοστόλι και το αεροδρόμιο.

0 Reviews

Write a Review