Χωριό Πόρος

Ο Πόρος είναι προσβάσιμος από την κοντινή Σκάλα μέσω της παραθαλάσσιας οδού. Μια προσέγγιση που προσφέρει φανταστική θέα στο χωριό και την τιρκουάζ χρώματος θάλασσα που το περιβάλλει. Ο Πόρος απέχει από το Αργοστόλι 42 χλμ. και ερχόμενος από εκεί η προσέγγιση στο χωριό γίνεται μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Πόρου, ένα  εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο στο οποίο ρέει ο ποταμός Βόχινας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο Πόρος κτίστηκε αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλίας. Χάρη στο εκλυστικό  συνδιασμό βουνού-θάλασσας και στα πλούσια σε ψάρια νερά του, το χωριό απέκτησε πιστούς επισκέπτες ήδη από τα πρώτα χρόνια της τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς.  Λόγω της μεγάλης έκτασης του χωριού, η πλατεία δίπλα στην θάλασσα παίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Βόλτα και συζήτηση συνεχίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που βρίσκονται σχεδόν όλα δίπλα στη θάλασσα. Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και διαμερίσματα σάς εξασφαλίζουν μια άνετη παραμονή στο ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον που σας προσφέρει το χωριό.

Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο και ο Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου στην αρχή του Σεπτέμβρη είναι μία παράδοση πολλών ετών με συμμετέχοντες από διάφορες χώρες.

Αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση που αξίζουν να δείτε είναι ο μοναδικός στα Ιόνια νησιά θολωτός Μυκηναïκός τάφος (1200 π.Χ., ανοικτός κάθε μέρα εκτός της Δευτέρας) και η Μονή της Άτρου σε υψόμετρο 500 μ., κοντά στην κορυφή του βουνού Άτρου.

Παραλίες είναι τα Αράγια και τα Λιμένια οι οποίες είναι αμμώδεις με βότσαλα.

Κοντινές παραλίες είναι η Μακριά Πέτρα (ο μικρός αυτός παράδεισος είναι προσβάσιμος μόνο με σκάφος), Σκάλα και Μούντα.

Ο Πόρος συνδέεται με φέρυ μπότ με την Κυλλήνη. Στο λιμάνι ενοικιάζονται σκάφη.

0 Reviews

Write a Review