Χωριό Σάμη

Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, η Σάμη είναι ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο σε έναν μεγάλο κόλπο. Πλούσια βλάστηση αγκαλιάζει το τοπίο, ενώ προσφέρεται ατέλειωτη θέα μέχρι τη γειτονική Ιθάκη. Στη Σάμη τα κρυστάλλινα διάφανα νερά και το εκπληκτικό πράσινο συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό για τις διακοπές σας!

Πρόκειται για ένα παραλιακό χωριό με φαρδιά πλακόστρωτα δρομάκια, περικυκλωμένο από βενετσιάνικα κτίρια που μαρτυρούν την πλούσια κληρονομιά της Κεφαλονιάς. Το σύγχρονο χωριό είναι χτισμένο κοντά στην Αρχαία Σάμη, ένα μέρος μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας.

Η Σάμη είναι πολύ στρατηγικό σημείο για τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναστήρι των Αγριλίων και την υπέροχη παραλία της Αντίσαμου, καθώς και στα δύο φυσικά θαύματα της Κεφαλονιάς, τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης.

Αν είστε δραστήριοι ταξιδιώτες, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε το παραλιακό μονοπάτι που οδηγεί στη λίμνη Καραβόμυλου, για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στο γαλάζιο και τα γραφικά τοπία.

0 Reviews

Write a Review