Χωριό Σκάλα

Στο πιο νότιο σημείο του νησιού βρίσκεται η Σκάλα, το χωριό με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη χάρη στη μεγάλη, αμμώδη και οργανωμένη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Σκάλα βρήκε τον «τουριστικό» βηματισμό της και πολλοί επισκέπτες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Τα βράδια οι επισκέπτες κάνουν βόλτες στο πολυσύχναστο κέντρο του χωριού καθώς και στην παραλία. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές ταβέρνες, μπαράκια και τουριστικά καταστήματα.  Μια ρομαντική βόλτα στην παραλία το βράδυ, τις ημέρες της πανσελήνου, θα σας μείνει αξέχαστη. Το φεγγάρι ανεβαίνει μεγάλο και εντυπωσιακό από τη θάλασσα και όλα λούζονται με το χρυσό φως του φεγγαριού.

Το κέντρο της Σκάλας χωρίζεται από την παραλία με μια λωρίδα πευκοδάσους που χαρίζει δροσιά και δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον στην παραλιακή ζώνη.

Η πλατεία του χωριού με τα παγκάκια στην σκιά των πεύκων είναι ένα καλό σημείο συνάντησης με θέα στη θάλασσα και το χωριό.

Κάθε μέρα αναχωρούν μικρά κρουαζερόπλοια από την παραλία για οργανωμένες εκδρομές στα γειτονικά νησιά της Ιθάκης και της Ζακύνθου και επίσης για το Φισκάρδο στη βόρεια Κεφαλονιά.

Στο χωριό κοντά στην παραλία ένα μονοπάτι σάς οδηγεί στον ελαιώνα όπου βρέθηκαν τα ερείπια μίας έπαυλης της ρωμαïκής εποχής. Ένα μέρος από τα αξιοθαύμαστα ψηφιδωτά δάπεδα διασώζονται μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση.  Υπάρχει πινακίδα που σας κατευθύνει.  Οι Ρωμαίοι ήξεραν καλά να διαλέξουν τα πιο όμορφα μέρη για την ανάπαυσή τους!

Η Σκάλα βρίσκεται 42 χλμ. από  την πρωτεύουσα Αργοστόλι και το αεροδρόμιο και 14 χλμ.  από το παραθαλάσσιο χωριό Πόρος.

0 Reviews

Write a Review