Ένα διαχρονικό φυσικό θαύμα στην Κεφαλονιά

Η Λίμνη Μελισσάνη είναι ένας τόπος διαχρονικής ομορφιάς. Κοντά στο χωριό Καραβόμυλος, η Λίμνη Μελισσάνη είναι ίσως το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Κεφαλονιά.

Περιτριγυρισμένοι από πυκνό δάσος, κατηφορίστε προς ένα φυσικό έργο τέχνης στον υπόγειο κόσμο της Κεφαλονιάς κι αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν στο σπήλαιο των Νυμφών. Όμορφα νερά με μεταβαλλόμενες αποχρώσεις του μπλε, καθώς ο ήλιος δύει, μελί τοιχώματα και αμέτρητοι σταλακτίτες θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας ταξιδέψουν σε έναν άλλο, μυθικό και μαγικό κόσμο.

Στις ανασκαφές του 1962, ανακαλύφθηκαν αρκετές λάμπες λαδιού, πιάτα και φιγούρες που απεικόνιζαν το θεό Πάνα και πολλές νύμφες. Ο μύθος λέει ότι το σπήλαιο της Μελισσάνης ήταν το ακριβές σημείο όπου μία από αυτές τις Νύμφες, η Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη), πνίγηκε αφού απορρίφθηκε από το θεό Πάνα.
Η Λίμνη Μελισσάνη έχει ένα μοναδικό αόρατο χαρακτηριστικό, το οποίο ακούγεται αρκετά παράξενο. Το νερό της λίμνης είναι υφάλμυρο, ένα μείγμα θαλασσινού νερού και γλυκού νερού. Το σπήλαιο απέχει περίπου 500 μέτρα από τη θάλασσα, και η στάθμη του νερού είναι ένα μέτρο υψηλότερο από το επίπεδο της θάλασσας, και το υφάλμυρο νερό ανεβαίνει από ένα σύστημα σπηλιών βάθους 30 μέτρων στη μία πλευρά του σπηλαίου και ρέει σιωπηλά προς στο άλλο άκρο του σπηλαίου, ρέοντας μέσω στενών ρωγμών προς τη θάλασσα. Το νερό επανεμφανίζεται στην περιοχή Καταβόθρες, στην άλλη πλευρά του νησιού. Αυτό ανακαλύφθηκε από πειράματα ανίχνευσης βαφής το 1959.

Το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη εκπέμπει μια μεθυστική αίσθηση, καθώς μέσα στο σπηλαίο σχήματος «Β» υπάρχει μια λίμνη που έχει ένα μικρό νησί, καθώς και δέντρα και δάση που το περιβάλλουν. Οι δύο θάλαμοί του, ένας ηλιοφώτιστος και ο άλλος σκοτεινός και δυσοίωνος καλυμμένος με σταλαγμίτες, φύκια και βρύα, δημιουργούν μια μοναδική και αξέχαστη εικόνα.

0 Reviews

Write a Review