Εξερευνείστε τη νότια Κεφαλονιά σε μια ημέρα

Η αποστολή μας στην Κεφαλονιά συνεχίζεται στη νότια περιοχή του νησιού, εξερευνώντας τα χωριά Σκάλα, Πόρο και Ρατζακλί, γραφικούς οικισμούς που διαθέτουν όμορφες παραλίες, καθώς και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.
Ξεκινήστε το ταξίδι σας με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου, που βρίσκεται στο χωριό Τζαννάτα. Αυτή είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη στην περιοχή, λόγω του μεγέθους της (6,8μ. διάμετρο, 3,95μ. ύψος) και του επιπέδου διατήρησής του. Τα χρυσά ευρήματα υποδεικνύουν την ταφή ενός σημαντικού προσώπου, γεγονός το οποίο μαρτυρά την ύπαρξη ενός σημαντικού Μυκηναϊκού κέντρου εκεί, συνδέοντάς το με την Ιθάκη του Ομήρου.
Με κατεύθυνση τον Πόρο, κάντε μια παράκαμψη για να επισκεφθείτε το παλαιότερο μοναστήρι του νησιού, τη Μονή Άτρου και να απολαύσετε την υπέροχη θέα!
Συνεχίστε το δρόμο σας προς τον Πόρο από τον κεντρικό δρόμο και θα περάσετε από το πιο όμορφο φαράγγι του νησιού. Σύντομα, θα βρεθείτε στον Πόρο. Εδώ, περπατήστε τριγύρω στο μικρό, γραφικό οικισμό, αξίζει τον κόπο!
Στη συνέχεια, πάρτε τον παραλιακό δρόμο προς τη Σκάλα, ένα όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο με μακριά αμμώδη οργανωμένη παραλία που περιβάλλει κρυστάλλινα νερά. Η θάλασσα είναι βαθιά, επομένως μάλλον δροσερή σε θερμοκρασία. Εδώ μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα ερείπια ενός ρωμαϊκού αρχοντικού, που χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ., το οποίο ήρθε στο φως το 1957.
Στο τέλος της αποστολής, αναπληρώστε την ενέργειά σας με ένα ευχάριστο γεύμα σε ένα εστιατόριο στη Σκάλα ή οδηγήστε στον Κατελειό, παραθαλάσσιο χωριό για να απολαύσετε φρέσκα πιάτα ψαρικών!

0 Reviews

Write a Review