Η πόλη του Αργοστολίου

 Η γραφική πόλη του Αργοστολίου είναι χτισμένη στους λόφους που περιβάλλουν τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και το μεγάλο φυσικό λιμάνι που σχηματίζεται εκεί.  Το Αργοστόλι ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953.

Το Αργοστόλι είναι μια κοσμοπολίτικη πολυσύχναστη πόλη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων. Σημείο αναφοράς είναι η κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου πλαισιωμένη από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Ακριβώς πάνω από την πλατεία υπάρχει ο ιστορικός Κήπος του Νάπιερ.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, Το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Φωκά-Κοσμετάτου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επίσης το μοναδικό στην Ελλάδα Χαροκόπειο Εργαστήριο όπου υπάρχει μια έκθεση/πωλητήριο με χειροποίητα κεντήματα, το Μουσείο Ραδιοφώνου και ο Βοτανικός Κήπος.

Ο πεζόδρομος Λιθόστρωτο είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας με όλα τα είδη καταστημάτων. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και τον ενδιαφέροντα κωδωνοστάσιο με το ρολόι στην Πλατεία Καμπάνα.

Όμως, ο πιο δημοφιλής περίπατος είναι αυτός στον  παραλιακό πεζόδρομο που ξεκινάει από την πέτρινη γέφυρα και περνάει από τα μανάβικα και τις ψαρόβαρκες από τα οποία οι ψαράδες πουλάνε κατευθείαν την ψαριά τους. Μέσα στα νερά κολυμπάνε οι μεγάλες θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που εμφανίζονται στην επιφάνεια του νερού για να εισπνεύσουν αέρα.  Ένα πραγματικό σπάνιο θέαμα.

0 Reviews

Write a Review