Η Πόλη Του Ληξουρίου

Απέναντι από το Αργοστόλι, τη ζωηρή πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, θα γνωρίσετε μια διαφορετική πτυχή του νησιωτικού τρόπου ζωής και της νοοτροπίας, στην πόλη του Ληξουρίου. Το Ληξούρι είναι πολύ πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό από το Αργοστόλι, αλλά εξίσου γοητευτικό και γραφικό.

Η μεγάλη πλατεία κοντά στο λιμάνι είναι το επίκεντρο της καθημερινής ζωής και διασκέδασης, ένα ιδανικό και ασφαλές μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η χιουμοριστική διάθεση και η μοναδική ιδιοσυγκρασία των ντόπιων αντικατοπτρίζεται στην καθημερινή ζωή της πόλης, προσθέτοντας μια γραφική γοητεία στην γνωριμία με την περιοχή.

Αν τυχόν συναντήσετε έναν τοπικό παραδοσιακό εορτασμό στο Ληξούρι, μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε, να φάτε, να πιείτε και να χορέψετε, θα περάσετε καταπληκτικά!

Κοντά στο Ληξούρι, μπορείτε να βρείτε την οργανωμένη παραλία Ξι, γνωστή για τη μοναδική ομορφιά της που περιβάλλεται από αμμώδη βράχια με έντονο κόκκινο, θεραπευτικό πηλό και ζεστά ρηχά νερά. Αναμείξτε νερό και πηλό από τα βράχια για να δημιουργήσετε μια υπέροχη, φυσική μάσκα πηλού, ιδανική για την καθημερινή σπα θεραπεία σας! Η παραλία Ξι είναι μια δημοφιλής και αρκετά πολυσύχναστη οικογενειακή φιλική παραλία, αλλά σε περίπτωσή που ενδιαφέρεστε για μια λιγότερο πολυσύχναστη επιλογή, μπορείτε να βρείτε ακριβώς το ίδιο φυσικό τοπίο πολύ κοντά, στην παραλία Μέγας Λάκκος.
Η φημισμένη παραλία Πετανοί, με καταγάλανα νερά και βότσαλα, προσφέρει μια μεγάλη κολυμβητική εμπειρία. Απολαύστε το εκπληκτικό τοπίο που δίκαια ανταγωνίζεται το Μύρτο σε ομορφιά και ατμόσφαιρα και εξασκείστε τις καταδυτικές δεξιότητές σας με βουτιές στη θάλασσα από το μεγάλο βράχο στο ανατολικό άκρο της παραλίας.
Για ρομαντικές στιγμές στο Ληξούρι, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Μονή Κηπουραίων με εξαιρετική θέα στο ηλιοβασίλεμα ή να κατεβείτε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού που βρίσκεται από κάτω, η Πλατιά Άμμος, ένα κρυφό, ελάχιστα γνωστό στολίδι.

0 Reviews

Write a Review