Αλιευτικός τουρισμός 

Η Κεφαλονιά έχει το προνόμιο, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, να προσφέρει στους επισκέπτες της αλιευτικό τουρισμό. Φιλοξενούμενοι από επαγγελματίες ψαράδες, οι επισκέπτες καλωσορίζονται σε παραδοσιακά ελληνικά αλιευτικά καΐκια και γεύονται την ομορφιά του ψαρέματος με δίχτυα μέσα στα όμορφα, καθαρά και ασφαλή νερά του Ιονίου. 

Αυτή η καθηλωτική εμπειρία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν από πρώτο χέρι πώς συλλέγονται τα δίχτυα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν για τις ποικιλίες ψαριών που ζουν στο Ιόνιο Πέλαγος. Η πλειονότητα των επισκεπτών βλέπει αστακούς, σφυρίδες, μπαρμπούνια, χταπόδια, σκορπιούς, αραχνοκάβουρες, πεσκαντρίτσες και πολλά άλλα να ψαρεύονται μπροστά στα μάτια τους. Παράλληλα οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ακτές του Κεφαλονιάς έχοντας την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε απομονωμένες παραλίες και να εξερευνήσουν τον βυθό της θάλασσας. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια επιλογή από την ψαριά της ημέρας που μαγειρεύεται επί τόπου για τους επισκέπτες με τη χρήση τοπικών προϊόντων που συμπληρώνουν το γεύμα.

Αναγνωρισμένη ως μια βιώσιμη δραστηριότητα που ξεκίνησε το 2016, με την έκδοση της πρώτης άδειας αλιευτικού τουρισμού σε ένα κεφαλονίτικο αλιευτικό καΐκι, σήμερα η Κεφαλονιά διαθέτει 10 ενεργά σκάφη αλιευτικού τουρισμού διάσπαρτα σε όλο το νησί. Το καθένα με το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του ανέσεις προσφέροντας μια υπέροχη εμπειρία κατάλληλη για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από το αν ψαρεύει κανείς ερασιτεχνικά.  

Φροντίστε να κλείσετε ένα ταξίδι αλιευτικού τουρισμού στο επόμενο ταξίδι σας στην Κεφαλονιά. Δεν θα το μετανιώσετε!!

0 Reviews

Write a Review