Κεφαλονιά Βοτανικός Κήπος

Στο μεσογειακό περιβάλλον της Cephalonia Botanica θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία μεσογειακών φυτών.

Η σημασία του κήπου είναι τεράστια γιατί η Ελλάδα έχει ελάχιστους βοτανικούς κήπους.

Ο Βοτανικός κήπος στοχεύει στην ανάδειξη των αυτοφυών φυτών και την ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα. Ξεκίνησε με  πρωτοβουλία του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Το Cephalonia Botanica αναπτύχθηκε σε έναν ελαιώνα και έχει διαμορφωθεί σε διάφορα επίπεδα.

Σταδιακά ο Κήπος αναπτύσσει φυτοκοινωνίες όπως δάσος, βλάστηση μακίας, φρύγανα, χορτολίβαδο. Οι φυτοκοινωνίες θα περιλαμβάνουν ειδικές συλλογές φυτών ανάλογα με τη χρήση τους στην ιατρική, τη μαγειρική, την ανθοκομική κλπ. Δύο τέτοιες έχουν ήδη δημιουργηθεί:
α.  Θεραπευτικά βότανα μέσα στα απομεινάρια παλιάς ξερολιθιάς.

β.  Ανθεκτικά μεσογειακά φυτά χαμηλής φροντίδας στον αστικό κήπο δίπλα στη λίμνη.

Στην τεχνητή λίμνη έγινε φύτευση με μεσογειακά υδροχαρή φυτά.

Ο κήπος εμπλουτίζεται συνεχώς με σπάνια και ενδημικά φυτά, σπόρια ή βολβούς.

Η Cephalonia Botanica έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ανέπτυξε διεθνή  περιβαλλοντικά προγράμματα για παιδιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλει ουσιαστικά στην οικολογική ευαισθητοποίησή τους.

Ο Βοτανικός κήπος βρίσκεται στις παρυφές της πόλης  κοντά στη βιομηχανική ζώνη Β.Ι.Π.Ε.

Πώς να πάτε εκεί:

Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, ακολουθήστε την Λεωφόρο Βεργωτή για 1 χλμ. μέχρι την άκρη της πόλης, στη διασταύρωση του δρόμου ακριβώς μπροστά σας. Το αριστερό χέρι συνεχίζει στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και στον Πόρο, ενώ το δεξί χέρι με την ένδειξη “ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ”, θα πάτε στον κήπο. Ακολουθήστε το δρόμο για περίπου 300μ, περάστε το βενζινάδικο Avin στα δεξιά σας. 30μ μετά το Avin, πάρτε μια απότομη στροφή προς τα δεξιά. Μετά από 300 μέτρα θα δείτε μια τελική πινακίδα κοντά στην είσοδο του Κήπου. Υπάρχει χώρος στάθμευσης σε  καθορισμένη περιοχή λίγο πριν την είσοδο του Κήπου.

0 Reviews

Write a Review