Ληξούρι, Κεφαλονιά – Η εύθυμη αδελφή του Αργοστολίου

Απέναντι από την όμορφη πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Ληξούρι σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια εναλλακτική διάσταση του νησιού. Διαφορετικό από το Αργοστόλι από πολλές απόψεις, το Ληξούρι είναι εξίσου όμορφο και γοητευτικό, αλλά με μεγαλύτερες δόσεις ηρεμίας και χαλάρωσης.

Χωρίζεται με το Αργοστόλι από έναν στενό κολπίσκο και αποπνέει μια διαφορετική ατμόσφαιρα και lifestyle, χωρίς ωστόσο να υστερεί καθόλου σε εστιατόρια και μπαρ.

Ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, η κεντρική πλατεία του Ληξουρίου, το Πετρίτσι, αποτελεί σημείο συνάντησης τόσο για τους ντόπιους όσο για τους επισκέπτες. Αν θέλετε να γίνετε ένα με την τοπική κουλτούρα και το κεφαλονίτικο ταμπεραμέντο, μη χάσετε τα παραδοσιακά πανηγύρια για φαγητό, ποτό και πολύ χορό!

Για μπάνιο κοντά στο Ληξούρι, μοναδικός προορισμός είναι η παραλία Ξι. Το Ξι προσφέρει μια φυσική εμπειρία σπα χάρη στους κόκκινους βράχους του από πηλό. Τα παιδιά εδώ απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια, καθώς τα νερά είναι πολύ ρηχά. Αντίστοιχα όμορφη με την παραλία Ξι, αλλά με λιγότερο κόσμο, είναι η παραλία Μέγας Λάκκος, που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά.

Ακόμα μία αναγνωρισμένη παραλία κοντά στο Ληξούρι είναι η παραλία Πετανοί. Εδώ, τα καταγάλανα νερά και τα λευκά βότσαλα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο, που συναγωνίζεται σε ομορφιά τον Μύρτο.

Για τους ρομαντικούς, επισκεφθείτε τη Μονή Κηπουραίων και απολαύστε τη μαγευτική θέα του ηλιοβασιλέματος. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς την εξαιρετικά όμορφη, αλλά λιγότερο γνωστή παραλία Πλατιά Άμμος που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

0 Reviews

Write a Review