Μνημείο Πεσόντων Της Μεραρχίας Acqui

Ως ιταλική φρουρά της Κεφαλονιάς, η Μεραρχία Άκουι πολέμησε στην Κεφαλονιά από τον Μάιο του 1943 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφιερωμένο στα στρατεύματα που χάθηκαν στη μάχη, εκτελέστηκαν ή πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης είναι το Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Άκουι, κοντά στο Φανάρι .

Μετά την ιταλική εκεχειρία τον Σεπτέμβριο του 1943, οι Γερμανοί εκτέλεσαν μαζικά τους στρατιώτες της ιταλικής 33ης Μεραρχίας Πεζικού Άκουι στη Σφαγή της Κεφαλονιάς, που είναι γνωστή και ως Σφαγή της Μεραρχίας Άκουι. Συνολικά, περίπου 5000 στρατιώτες εκτελέστηκαν, άλλοι πνίγηκαν ή δολοφονήθηκαν με άλλους τρόπους.

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, ένα μυθιστόρημα βασισμένο στα γεγονότα της σφαγής, διασκευάστηκε σε ταινία του Χόλιγουντ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο νησί της Κεφαλονιάς.

Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις της Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι από τις πιο αποτρόπαιες στην ιστορία. Το μνημείο της Μεραρχίας Άκουι ανεγέρθηκε από την ιταλική κυβέρνηση το 1978.

0 Reviews

Write a Review