Παραλία Αγία Ιερουσαλήμ

Περίπου 25 λεπτά με αυτοκίνητο από το Φισκάρδο. Οδηγήστε προς το Μάγγανο και στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση. Ακολουθήστε την πινακίδα για Χαλικερή. Συνεχίστε προς τα κάτω για περίπου 10 λεπτά. Θα φτάσετε σε μια διασταύρωση. Εάν συνεχίσετε ευθεία, θα πάτε στην παραλία Αλατιές, έτσι λοιπόν στρίψτε αριστερά. Μείνετε στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο και ακολουθήστε τον! Καταλήγει στην Αγία Ιερουσαλήμ.

Ένα από τα τοπικά «μυστικά», η Αγία Ιερουσαλήμ είναι μια από τις λίγες παραλίες που εξακολουθεί να είναι σχετικά ήσυχη τον Αύγουστο. Υπάρχει μια μικρή και εξαιρετική ταβέρνα που παρέχει καλό φαγητό σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, που θυμίζει την απείραχτη Ελλάδα περασμένων εποχών.

Στο χώρο του εστιατορίου υπάρχει χώρος για πολλά τροχόσπιτα και ντους γλυκού νερού.
Η Αγία Ιερουσαλήμ χρησιμεύει επίσης ως βοηθητικό λιμάνι και αρκετές από τις ψαρόβαρκες του Φισκάρδου προτιμούν να κινούνται εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει αρκετά συχνά λίγη πίσσα σε αυτήν την παραλία. Ωστόσο, στην υψηλή περίοδο είναι μια ευπρόσδεκτη απόδραση από τα πλήθη που βρίσκονται στις καλύτερα γνωστές παραλίες κοντύτερα στο Φισκάρδο.

Η παραλία πήρε το όνομά της από το μικρό ερειπωμένο εκκλησάκι που στέκεται στην πλευρά της παραλίας. Τα κρυστάλλινα νερά φιλοξενούν πολλούς ιππόκαμπους. Τα ηλιοβασιλέματα σε αυτήν την παραλία είναι θεαματικά.

0 Reviews

Write a Review