Σπήλαιο Δρογκαράτης

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ακόμα ένα θαύμα της φύσης που σας περιμένει να εξερευνήσετε κατά την επίσκεψή σας στην Κεφαλονιά. Αρκεί να κατεβείτε μερικές σκάλες για να βρεθείτε σε έναν υπόγειο κόσμο απίθανης ομορφιάς! Με ιστορία άνω των 150 εκατομμυρίων ετών, το Σπήλαιο Δρογκαράτης ανακαλύφθηκε έπειτα από έναν τεράστιο σεισμό που αποκάλυψε την είσοδό του.

Οι σταλακτίτες κρέμονται σαν κουρτίνες από την οροφή, ενώ οι σταλαγμίτες που μοιάζουν με γυαλί αναδύονται από το έδαφος. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό σχεδόν απόκοσμο που κόβει την ανάσα.

Η «Σάλα της Αποθέωσης», η τεράστια αίθουσα του σπηλαίου, χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς για συναυλίες, καθώς διαθέτει αξιοσημείωτη ακουστική. Φήμες λένε ότι όταν η Μαρία Κάλλας επισκέφθηκε το σπήλαιο, έμεινε τόσο έκπληκτη από την απίστευτη ακουστική που αποφάσισε να δώσει την πρώτη συναυλία εκεί.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του σπηλαίου χαρίζουν δροσιά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστείτε τον χειμώνα.

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε, ένα θαύμα της φύσης που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα!

0 Reviews

Write a Review