Συνέντευξη με έναν έλληνο-γερμανό: Πως το συναίσθημα “You’ll want to stay forever” έγινε πραγματικό.

“You ‘ll want to stay for ever” ή στα ελληνικά “Θα θέλετε να μείνετε για πάντα” είναι η υπόσχεση που δίνει η Κεφαλονιά στους επισκέπτες της. Πώς είναι όμως να μένεις για πάντα στην Κεφαλονιά; Ρωτήσαμε τον Ion, έναν Έλληνα-Γερμανό, ο οποίος πήρε αυτή την απόφαση πριν μερικά χρόνια.

 

Ion, ζεις μόνιμα στην Κεφαλονιά εδώ και σχεδόν 3 χρόνια. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τις εμπειρίες σου;

Γνωρίζω την Κεφαλονιά όλη μου τη ζωή, αλλά κυρίως από τις διακοπές μου. Το να ζω εδώ τώρα μου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσω καλυτέρα το νησί, να ζήσω όλες τις εποχές και να ανακαλύψω καλύτερα το νησί. Το μόνο που μπορώ να πω μέχρι στιγμής είναι ότι η ζωή εδώ είναι υπέροχη! Ας πάρουμε για παράδειγμα τον χειμώνα στην Κεφαλονιά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσο πράσινο είναι το νησί κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Και ναι, μπορεί να είναι αρκετά βροχερό κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, αλλά το καλό είναι ότι: Μετά από λίγες μέρες η βροχή θα σταματήσει και ο ήλιος θα βγει ξανά!

 

Αναφέρατε ότι γνωρίσατε καλύτερα το νησί.

Ναι, σίγουρα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, περνούσα κυρίως χρόνο απολαμβάνοντας τις παραλίες. Τώρα εξερευνώ την Κεφαλονιά με πεζοπορίες και εκδρομές με αυτοκίνητο. Είμαι έντυπωσιασμένος από το πόσο ποικιλόμορφο είναι το νησί και συχνά εκπλήσσομαι με αυτά που ανακαλύπτω. Συχνά πιστεύω ότι δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου. Για παράδειγμα, το δάσος στον Αίνο μου θυμίζει τις Αυστριακές Άλπεις. Μια βόλτα στον φάρο του Γέρο Γόμπου στα νότια της Παλικής μου θυμίζει τα Χάιλαντς της Σκωτίας και το χρώμα της θάλασσας στην παραλία της Αγίας Κυριακής, την Καραϊβική. 

 

012322_2

Φαίνεται ότι περνάτε πολύ χρόνο στην ύπαιθρο. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας δραστηριότητες;

Η πεζοπορία είναι σίγουρα η αγαπημένη μου δραστηριότητα. Χρησιμοποιώ τις οργανωμένες πεζοπορικές διαδρομές, αλλά προσπαθώ επίσης να βρω νέες διαδρομές μόνος μου. Και επειδή η Κεφαλονιά είναι τόσο μεγάλη και όμορφη, πιστεύω ότι έχω δει μόνο ένα μικρό μέρος της και ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να ανακαλύψω. Για το καλοκαίρι αγόρασα μια σανίδα SUP και με αυτή έχω την ευκαιρία να εξερευνήσω άγνωστες παραλίες. Κάθε είδος θαλάσσιου αθλήματος είναι καταπληκτικό το καλοκαίρι, καθώς η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και τα νερά ζεστά.

Ποιες είναι οι 3 αγαπημένες σας πεζοπορίες στην Κεφαλονιά;

Πρώτα απ’ όλα, η παραλία Φτέρη φυσικά. Μου αρέσει που η παραλία αυτή είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια ή με θαλάσσιο ταξί. Πρέπει να κερδίσεις κατά κάποιο τρόπο αυτή την παραλία. Αλλά η ανταμοιβή είναι εντυπωσιακή: Μια μεγάλη, κάτασπρη παραλία με καταγάλανα νερά. Και αν κάνετε την πεζοπορία νωρίς το πρωί, μπορεί και να έχετε ολόκληρη την παραλία για τον εαυτό σας! Στη συνέχεια, ο Αίνος. Μου αρέσει ιδιαίτερα να κάνω πεζοπορία στο βουνό το καλοκαίρι, επειδή το δάσος προσφέρει μια δροσερή εναλλακτική λύση έναντι της ζέστης στις παραλίες. Η τρίτη μου πεζοπορία είναι η περιοχή πίσω από το χωριό Διλινάτα, αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και ελάφια εκεί!

 

Ποιες άλλες συμβουλές έχετε για την Κεφαλονιά;

Θα σας συνιστούσα οπωσδήποτε να νοικιάσετε ένα σκάφος ή να συμμετάσχετε σε μια από τις οργανωμένες εκδρομές με σκάφος. Ορισμένες από τις πάνω από 100 παραλίες της Κεφαλονιάς είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος και το να βουτήξεις στη θάλασσα από ένα σκάφος είναι κάτι το ξεχωριστό. Μια άλλη συμβουλή: Ελάτε στην Κεφαλονιά την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Δεν κάνει τόσο ζέστη και θα εκπλαγείτε από τα καταπράσινα τοπία!

 

Ελάφι κοντά στα Διλινάτα
Απολαμβάνοντας βουτιές στα καταγάλανα νέρα της Κεφαλονιάς.

0 Reviews

Write a Review