Τα καλύτερα μέρη του Αργοστολίου σε μια ημέρα

Η Κεφαλονιά είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί, γεμάτο καταπληκτικά τοπία και διάσπαρτα αξιοθέατα παντού τριγύρω. Αν θέλετε να χάσετε όσα το δυνατόν λιγότερα, ας εξερευνήσουμε την Κεφαλονιά χωρισμένη σε περιοχές, ξεκινώντας την εκστρατεία μας από την πόλη του Αργοστολίου.
Είναι ένα όμορφο, ηλιόλουστο πρωί! Ξεκινήστε από την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και περπατήστε στο Λιθόστρωτο εμπορικό πεζόδρομο. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα, αναμνηστικά και πολλές καφετέριες. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το ναό του Αγίου Νικολάου, που είναι ο μοναδικός καθολικός ναός στην Κεφαλονιά και στο τέλος του πεζοδρόμου πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε στον Πύργο του Ρολογιού στην Πλατεία Καμπάνας, το οποίο προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη.
Συνεχίστε την περιήγησή σας με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημοτικό θέατρο Κέφαλος, και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Επιστρέψτε στην κεντρική πλατεία και περπατήστε προς την άλλη πλευρά, κατά μήκος του δρόμου με τους φοίνικες. Θα συναντήσετε την Οικία Κοσμετάτου, ένα όμορφο αρχοντικό που επέζησε από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Είναι μεσημέρι και η θερμοκρασία έχει ανέβει! Σε μικρή απόσταση με αυτοκίνητο ή λεωφορείο, δροσιστείτε στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους στην περιοχή Λάσση, γεμάτη από αμμώδεις παραλίες για όλα τα γούστα. Επιλέξτε το Μακρύ Γιαλό αν ενδιαφέρεστε για θαλάσσια σπορ και παραλιακά μπαρ γεμάτα ζωή, τον Πλατύ Γιαλό, αν αναζητείτε μια οικογενειακή οργανωμένη παραλία, ή οποιαδήποτε μη οργανωμένη παραλία κατά μήκος της ακτογραμμής, είναι όλες καθαρές και αμμώδεις.
Από τη Λάσση, επιστρέψτε στο Αργοστόλι από τον παραλιακό δρόμο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας, απολαύστε την όμορφη θέα προς τη θάλασσα και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, το Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Acqui και την περιοχή στις Καταβόθρες με το Θαλασσόμυλο, όπου εμφανίζεται ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.
Συνεχίσετε τη βραδιά σας με έναν περίπατο στο Βοτανικό Κήπο της Κεφαλονιάς ή στον Κήπο του Νάπιερ και δείτε το ηλιοβασίλεμα από τη γέφυρα Δεβοσέτου , τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

0 Reviews

Write a Review