Τα Καλύτερα Πράγματα να κάνετε στην Κεφαλονιά σε ημερήσια εκδρομή

Το νησί της Κεφαλονιάς έχει τόσα πολλά να προσφέρει ώστε ποτέ δεν θα ήταν δυνατόν να εξερευνηθεί όχι μόνο σε μία ημέρα, αλλά ακόμη και σε περίοδο αρκετών ημερών. Έτσι, ας υποθέσουμε ότι είστε ένας επισκέπτης ημερήσιας εκδρομής ή ότι το μόνο που θέλετε από τις διακοπές σας είναι να ξεκουραστείτε στις θαυμάσιες παραλίες, πρόθυμοι να περάσετε μόνο μία ημέρα για να δείτε το νησί. Ακολουθήστε τα βήματά μας και εξερευνήστε τα καλύτερα σημεία σε μια ημερήσια εκδρομή στην Κεφαλονιά:
Κατ’ αρχήν, χρειάζεται να ξεκινήσετε την ημέρα σας νωρίς το πρωί και να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Οδηγήστε προς την περιοχή των Ομαλών και επισκεφθείτε το μοναστήρι του Πολιούχου, Αγίου Γερασίμου, απολαμβάνοντας την καταπράσινη φύση στη διαδρομή σας προς εκεί. Στη Μονή, μπορείτε να δείτε τα λείψανα του Αγίου, καθώς και τη μικρή υπόγεια σπηλιά όπου έζησε την ασκητική ζωή του.
400 μ μακριά από το μοναστήρι, σταματήστε στον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας, δείτε τους αμπελώνες και τις οινοποιητικές εγκαταστάσεις και δοκιμάστε Ρομπόλα, το φημισμένο ντόπιο κρασί. Συνεχίστε τη διαδρομή σας με κατεύθυνση προς τη Σάμη και απολαύστε το φυσικό τοπίο στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου. Λίγο πριν από την πόλη της Σάμης, στο χωριό Καραβόμυλος, οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε τη μαγευτική Σπηλαιολίμνη της Μελισσάνης, κάντε βόλτα με βάρκα και απολαύστε ονειρεμένες στιγμές στην καρδιά ενός συναρπαστικού φυσικού φαινομένου.
Συνεχίστε με το αυτοκίνητο σας προς το γραφικό οικισμό της Αγίας Ευφημίας, όπου θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, ιδανικό μέρος για να σταματήσετε και να ξαναγεμίσετε ενέργεια. Στη συνέχεια, οδηγείστε μέσω της Κοιλάδας Πυλάρου, φτάστε στο φυσικό μπαλκόνι πάνω από το Μύρτο και θαυμάστε την εκπληκτική θέα μιας από τις πιο όμορφες παραλίες σε όλο τον κόσμο. Πιθανώς, είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τον ήλιο να χάνεται στο Ιόνιο Πέλαγος από εκεί πάνω!
Αν έχει απομείνει λίγος χρόνος πριν το σούρουπο, μη διστάσετε να οδηγήσετε κάτω στην παραλία για μια γρήγορη βουτιά στα τυρκουάζ νερά της. Μετά το ηλιοβασίλεμα, πάρτε τον παραλιακό δρόμο προς το Αργοστόλι, όπου θα μαγευτείτε από το τοπίο της δυτικής ακτής του νησιού. Τέλος, η επόμενη κίνησή σας θα είναι σίγουρα να οργανώσετε ένα ταξίδι πίσω στο νησί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

0 Reviews

Write a Review