Υπαίθρια διασκέδαση στην Κεφαλονιά! 

Δραστηριότητες που αξίζει να επιλέξετε για όλη την οικογένεια για τις φετινές σας διακοπές στην Κεφαλονιά.

DJI_0060

Σκέφτεστε να επισκεφτείτε την Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι με όλη την οικογένεια; Ερευνάτε ποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες μπορείτε να απολαύσετε με όλα τα μέλη της οικογένεια σας. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συναρπαστικές οικογενειακές εκδρομές που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κεφαλονιά.

  1. Σαφάρι με τζιπ

Δεν χρειάζεστε ούτε έρημος ούτε τροπικό δάσος για να απολαύσετε ένα σαφάρι με τζιπ. Η Κεφαλονιά φιλοξενεί ένα μοναδικό εθνικό πάρκο που βρίσκεται στο όρος Αίνος. Ανεβείτε σε ένα τζιπ (πολλές εταιρείες προσφέρουν αυτή την εκδρομή) και κάντε off-roading σε μέρη που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχουν στην Κεφαλονιά. Συνδυάστε ένα παραδοσιακό κεφαλονίτικο πικνίκ και έχετε απολαύσει μια ολοκληρωμένη εκδρομή.

  1. Καγιάκ

Οι ακτές της Κεφαλονιάς είναι γεμάτες σπηλιές και όρμους που περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Τι καλύτερος και πιο βιώσιμος τρόπος από το να κάνετε καγιάκ από ακτή σε ακτή σε διάφορες περιοχές του νησιού; Τα διπλά καγιάκ είναι σούπερ διασκεδαστικά για τα παιδιά, καθώς μπορούν να τα μοιραστούν με ένα μεγαλύτερο αδελφάκι τους ή με έναν από τους γονείς τους. Εκτός από όρμους και κρυφές παραλίες, μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί και να δείτε φώκιες μέσα σε σπηλιές. Μια σούπερ διασκεδαστική δραστηριότητα που αξίζει να κάνετε!

Σαφάρι με τζιπ στον Αίνο
Σπηλιές που μπορείτε να ανακαλύψετε με καγιάκ
  1. Αλιευτικός Τουρισμός

Μια νέα προσθήκη στα ημερήσια ταξίδια, ο αλιευτικός τουρισμός, που προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι πώς ψαρεύουν τα παραδοσιακά ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Επιβιβαστείτε σε ένα αλιευτικό σκάφος, και  συμμετέχετε στο μάζεμα των διχτυών και δείτε τα φρέσκα ψάρια να μαζεύονται μπροστά στα μάτια σας. Στη συνέχεια, ζήστε την εμπειρία τα ψάρια  να μαγειρεύεται επί τόπου και να σερβίρονται για το μεσημεριανό σας γεύμα. Τα παιδιά γοητεύονται από την ποικιλία των ψαριών που βλέπουν μπροστά τους, με τους αστακούς και τους αστερίες να πρωταγωνιστούν. Όσο το γεύμα σας ετοιμάζεται, μπορείτε να κολυμπήσετε σε απομονωμένες παραλίες, καθώς το σκάφος αγκυροβολεί για λίγες ώρες. Μια αυθεντική ελληνική εμπειρία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε. 

IMG_5151
  1. Εξερευνώντας τα μονοπάτια της παραλίας

Η Κεφαλονιά φιλοξενεί πολυάριθμες κρυμμένες παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή με σκάφος. Συνιστούμε μια βιώσιμη προσέγγιση για την επίσκεψη αυτών των παραλιών, καθώς περπατώντας στα ιδιαίτερα μονοπάτια οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Το μονοπάτι για την Φτέρη, στα βόρεια της Κεφαλονιάς, και αυτό για την Κουτσουπιά στην περιοχή της Σάμης είναι τα πιο δημοφιλή μονοπάτια προς παραλίες, το καθένα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, αλλά και τα δύο εξίσου όμορφα. Μια σημαντική συμβουλή: τους ζεστούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, συνιστάται να αποφεύγετε την πεζοπορία, καθώς οι θερμοκρασία είναι αυξημένη. Η καλύτερη περίοδος είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

 

  1. Ποδηλασία

Ναι, η Κεφαλονιά είναι ορεινή, αλλά υπάρχουν πολλές ποδηλατικές διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς. Οι πόλεις του Αργοστολίου και του Ληξουρίου μπορούν να περιηγηθούν με ποδήλατο συνδυάζοντας διασκεδαστικές στάσεις, όπως γευσιγνωσία κρασιού και ελιών ή ακόμα και αγορές τοπικών προϊόντων. Στο Αργοστόλι μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας από τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και να φτάσετε μέχρι τη Λάσση, με πολλά πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής. Σημαντική πληροφορία: πολλά καταλύματα προσφέρουν ποδήλατα στους επισκέπτες τους ως ένα διασκεδαστικό και περιβαλλοντικό μέσο μεταφοράς προς τις τοπικές παραλίες και τα μίνι μάρκετ. 

Το μονοπάτι για Φτέρη
Παραθαλάσσια ποδηλατική διαδρομή

Με τόσες προτάσεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Σας εγγυόμαστε ότι οι οικογενειακές σας διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες.

0 Reviews

Write a Review