Φύση και υπαίθριες δραστηριότητες για όλους

22 - 24 Σεπτεμβρίου 2023

#stayacitvekefalonia

Days
Hours
Minutes
Seconds

Το νησί όπου η γαλήνη και οι υπαίθριες δραστηριότητες συναντιούνται

Γνωρίζατε ότι η Κεφαλονιά προσφέρει μια ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων για όλους; Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι τέλειοι μήνες για να ανακαλύψετε τη μαγευτική ομορφιά της Κεφαλονιάς και παράλληλα να συμμετάσχετε σε φυσικές δραστηριότητες. Από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την απίστευτη φυσική και παρθένα ομορφιά του νησιού επιλέγοντας μία από τις δραστηριότητες της δράσης μας. Γνωρίστε την ιστορία και τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς από πρώτο χέρι, παραμένοντας παράλληλα δραστήριοι στον καμβά της φύσης.

Οι Δράστηριότητες

Πεζοπορία στον Αίνο

23 Σεπτεμβρίου 2023, 8:30 - 13:00

Περπατήστε στο βουνό Αίνος υπό την καθοδήγηση των στελεχών του φορέα προστασίας και ανακαλύψτε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές που έχει να σας προσφέρει αυτό το νησί.

Δοκιμαστικό θαλάσσιου καγιάκ στην παραλία Σπάσματα

23 Σεπτεμβρίου 2023, 9:00 - 14:00

Ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τις ακτές γύρω από τα Σπάσματα με καγιάκ;

Πάρτε μέρος σε αυτή την εκδήλωση και μάθετε τα οφέλη της κωπηλασίας γύρω από την Κεφαλονιά αφήνοντας πίσω σας μόνο το αποτύπωμά σας.

Kefalonia Bike Challenge (Πόρος)

23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00

Αυτή η ποδηλατική πρόκληση δεν είναι αγώνας. Είναι περίπου πάνω από 100 χιλιόμετρα και απευθύνεται σε αθλητές και φίλους του ποδηλάτου όλων των ηλικιών. Η διαδρομή καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του νησιού και οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν την εξερεύνηση της Κεφαλονιάς πάνω σε τροχούς.

Ποδηλασία για παιδιά (Πλατεία Βαλλιάνου)

23 Σεπτεμβρίου 2023, 18:00 - 20:00

Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει τα παιδιά για τα οφέλη της ποδηλασίας. Θα διοργανωθούν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά με τη σημασία της ασφάλειας στο προσκήνιο.

Giro di Paliki - ποδηλατικός γύρος (Ληξούρι)

24 Σεπτεμβρίου 2023, 8:00 - 14:00

Περιηγηθείτε στη χερσόνησο της Παλικής με ποδήλατο και απολαύστε την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά απαιτούνται καλές δεξιότητες στο ποδήλατο.

Ainos Mountain Marathon & Trail Race

24 Σεπτεμβρίου 2023, 7:00 & 10:30

Τρέξιμο 42 χιλιομέτρων στο ψηλότερο βουνό του Ιονίου. Αυτός ο αγώνας απευθύνεται σε έμπειρους ορεινούς δρομείς, καθώς απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό αυτό έδαφος. Επίσης αν επιλέξετε τα 10χλμ, να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε από το τόπιο της διαδρομής.

Ποδηλατοβόλτα (Πλατεία Ληξουρίου)

24 September 2023, 10:00

Ποδηλατοβόλτα στη διαδρομή Ληξούρι – Λέπεδα με επιστροφή για παιδια και γονείς. Έμπειροι ποδηλάτες θα δώσουν συμβουλές για την σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Συνέδριο Βιώσιμου Τουρισμού (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)

24 Σεπτεμβρίου 2023, 18:00 - 20:00, Γεράσιμος Αρσένης, Αμφιθέατρο

Η ημερίδα «Sustainable Tourism Summit» έχει ως θέμα την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που βασίζεται στο τρίπτυχο: περιβάλλον, οικονομία, κοινωνία αλλά και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών για την βήμα-βήμα υιοθέτηση αυτών των
βασικών αρχών. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η παρούσα κατάσταση ως προς τον βαθμό υιοθέτησης των αρχών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης από τις τουριστικές επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αυτή τη στιγμή. Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την
ανακύκλωση, την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία, τη συνεργασία μεταξύ
τουριστικών φορέων, τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην τουριστική ανάπτυξη, την υιοθέτηση αρχών Behavioral economics για την βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων. Τέλος, θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα θέματα που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους της τουριστικής οικονομίας
όπως τα ξενοδοχεία/καταλύματα και οι επιχειρήσεις εστίασης στο πλαίσιο παρουσίας των αποτελεσμάτων του έργου «Έρευνα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στις τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Αργοστολίου και παραγωγή εξειδικευμένων φυλλαδίων με προτάσεις για την επίτευξή της».