Η Κεφαλονιά σε καλεί να περπατήσεις!

Με χαρά καλωσορίζουμε 5 νέα μονοπάτια στην Κεφαλονιά!

Σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Κεφαλονιά την άνοιξη, αλλά ανησυχείτε ότι ο καιρός μπορεί να μην είναι αρκετά ζεστός για δραστηριότητες στην παραλία. Λοιπόν, έχουμε μια εναλλακτική επιλογή για εσάς, τα “Kefalonia Trails”. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα μονοπάτια είναι φιλικά προς τον πεζοπόρο, ικανοποιούν και ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες και ικανότητες περπατήματος, και αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τη φύση της Κεφαλονιάς. Eίναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε!

Τα πρώτα 5 από τα 15 μονοπάτια είναι έτοιμα και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να τα περπατήσετε! Ποιο θα επιλέξετε για να ξεκινήσετε:

Ο γύρος της Λάσσης

Από - Έως: Αργοστόλι - Παραλία Λιμανάκι - Αργοστόλι

Σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος: Καταβόθρες, Φάρος Αγίων Θεοδώρων, Μνημείο Ιταλών Πεσόντων Acqui

Με αφετηρία το λιμάνι του Αργοστολίου, ο πεζοπόρος ακολουθεί, αρχικά, μια παραλιακή πορεία προς τα βόρεια συναντώντας μνημεία και αξιοθέατα της πόλης του Αργοστολίου. Προσεγγίζει στη συνέχεια έναν παραλιακό πεζόδρομο που κινείται παράλληλα με την άσφαλτο με κατεύθυνση τις Καταβόθρες. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο που συνθέτει ένα σκηνικό μυστηρίου και μοναδικότητας στην περιοχή. Στη συνέχεια η διαδρομή ακολουθεί την άσφαλτο, περνάει από την παραλία Φανάρι και προσεγγίζει τον Φάρο Αγίων Θεοδώρων (Φανάρι). Από εκεί, ακολουθεί για μικρή απόσταση την άσφαλτο και προσεγγίζει εντυπωσιακό παραλιακό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Λιμανάκι. Από την παραλία, το μονοπάτι συνεχίζει παραλιακά και προσεγγίζει χωματόδρομο που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Από εκεί μέσω χωματόδρομου η διαδρομή διασχίζει το άνω μέρος της πόλης του Αργοστολίου για να προσεγγίσει το κηποθέατρο Νάπιερ και την πλατεία Βαλλιάνου, σημαντικά τοπόσημα της πόλης.

Η διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ενδιάμεση πορεία. Μέσω χωματόδρομου και μονοπατιών ο πεζοπόρος μπορεί να προσεγγίσει το μνημείο πεσόντων Ιταλών Acqui. Από εκεί μέσω χωματόδρομου και μονοπατιών προσεγγίζει την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και να πραγματοποιήσει μια μικρότερη πεζοπορία.

Πανόραμα Ιστορίας

Από - Έως: Πόρος - Τζανάτα - Πόρος

Σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος: Ακρόπολη Πρόννων, Μυκηναϊκός Τάφος Τζανάτων, Μονή Άτρου

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία την στάση του ΚΤΕΛ σε κεντρικό σημείο του Πόρου. Ο πεζοπόρος ακολουθεί ανηφορικό μονοπάτι για να προσεγγίσει την αρχαία Ακρόπολη Πρόννων που βρίσκεται σε σημείο με εντυπωσιακή θέα. Από εκεί, η διαδριμή διέρχεται από παλιά μονοπάτια, μέσα σε πευκοδάσος, για να προσεγγίσει τον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο των Τζαννάτων. Στη συνέχεια ακολουθεί παλιό μονοπάτι που οδηγεί στο κέντρο του οικισμού των Τζαννάτων. Διέρχεται μέσα από τον οικισμό και κατευθύνεται βόρεια για να προσεγγίσει μέσω μονοπατιών τον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Αφραγιά. Από εκεί μέσω ανηφορικού μονοπατιού με εντυπωσιακή θέα διέρχεται από την Μονή Άτρου. Μετά από περιήγηση στον χώρο της μονής, ο πεζοπόρος μπορεί να ακολουθήσει το παλιό κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί, μέσα από πευκοδάσος, στον οικισμό του Πόρου.

Νερό και Άνεμος

Από - Έως: Παραλία Τραπεζάκι - Μονή Εσταυρωμένου - Παραλία Τραπεζάκι

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία την παραλία Τραπεζάκι, κατευθύνεται βόρεια και διασχίζει ένα, μικρό σε μήκος αλλά πλούσιο σε βλάστηση, φαράγγι. Ύστερα ακολουθεί έναν χωματόδρομο που περιστοιχίζεται από βλάστηση και καλλιέργειες για να προσεγγίσει την Ιερά Μονή Εσταυρωμένου. Από εκεί ακολουθεί χωματόδρομο που κινείται νοτιοανατολικά και προσεγγίζει την πολύ γραφική παραλία του Αγίου Θωμά. Η διαδρομή καταλήγει στην παραλία Τραπεζάκι μέσω χωματόδρομου με ήπια κλίση.

Πανόραμα Αργοστολίου

Από - Έως: Αργοστόλι - Αρχαία Κράνη - Αργοστόλι

Σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος: Γέφυρα De Bosset, Αγία Βαρβάρα, Αρχαία Κράνη

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία το σημείο που διασταυρώνεται η λεωφόρος Αντώνη Τρίτση με την γέφυρα Δεβοσέτου. Η διαδρομή διέρχεται από την γέφυρα και προσεγγίζει την εκκλησία της Παναγίας της Δραπανιώτισσας. Από εκεί μέσω παλιών μονοπατιών, ο πεζοπόρος μπορεί να επισκεφθεί την σπηλαιο εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια η διαδρομή διέρχεται από τον οικισμό των Προκοπάτων και κατευθύνεται νοτιοανατολικά, μέσω αρχαίων μονοπατιών, για να προσεγγίσει την Αρχαία Κράνη και το σημείο που δεσπόζουν σήμερα τα κυκλώπεια τείχη. Από εκεί μέσω κατηφορικού μονοπατιού, ο πεζοπόρος προσεγγίζει το παλιό υδραγωγείο «Νερομάνα». Στη συνέχεια εισέρχεται σε παραλιακό μονοπάτι που αποτελεί μέρος του γύρου του Κούταβου, της πεζοπορικής διαδρομής που εκτείνεται κατά μήκος της λιμνοθάλασσας του Αργοστολίου, για να καταλήξει στο σημείο εκκίνησης.

Μνήμες και Τοπία

Από - Έως: Σκάλα - Παλιά Σκάλα - Σκάλα

Σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος: Ρωμαϊκή Έπαυλη Σκάλας, Παλιά Σκάλα, Παραλία Σκάλα

Με αφετηρία την παραλία της Σκάλας, η διαδρομή διέρχεται από τον οικισμό για να προσεγγίσει την εντυπωσιακή Ρωμαϊκή Έπαυλη Σκάλας. Από εκεί διέρχεται από άσφαλτο και χωματόδρομους για να προσεγγίσει το παλιό ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στον παλιό οικισμό της Σκάλας που καταστράφηκε με τον σεισμό του 1953. Διέρχεται μέσα από τον παλιό οικισμό και συναντώντας βρύσες, παλιές εκκλησίες και σημεία με εντυπωσιακή θέα, κατευθύνεται βόρεια προς την περιοχή Χειμωνικό. Από εκεί ακολουθεί χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία της Σκάλας.

Τι περιμένετε! Περπατήστε! Είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε την Κεφαλονιά διαφορετικά από ό,τι έχετε φανταστεί.

Για να δείτε πληροφορίες για τις διαδρομές επισκεφτείτε το www.kefaloniatrails.gr ή κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή της outdooractive.DACH στο κινητό σας!

0 Reviews

Write a Review