Η Κεφαλονιά την άνοιξη: ένα νησί που ανθίζει!

Καταπράσινο λιβάδι της Λειβαθούς

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν την Κεφαλονιά το καλοκαίρι. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να επισκεφθείτε το υπέροχο νησί μας την άνοιξη; Πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο.  Αυτή την εποχή του χρόνου η Κεφαλονιά λάμπει σε φυσική ομορφιά: είναι γεμάτη από αγριολούλουδα, έχει έντονα πράσινα χρώματα και το κλίμα είναι ευχάριστα ζεστό.

Η Κεφαλονιά, όπως όλα τα νησιά του Ιονίου, είναι ένα ιδιαίτερα πράσινο νησί με πλούσια χλωρίδα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το κλίμα στη δυτική πλευρά της Ελλάδας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των Κυκλάδων ή του Αιγαίου. Οι χειμερινοί μήνες στην Κεφαλονιά έχουν έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες παρέχουν τροφή και ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών κατά τους πρώτους μήνες του έτους. 

Την άνοιξη, αποκαλύπτεται όλο το μεγαλείο των λουλουδιών της φύσης. Δεν υπάρχουν μόνο καταπράσινα λιβάδια που θα ζεστάνουν την καρδιά σας, τα αγριολούλουδα ξεφυτρώνουν παντού και μετατρέπουν το τοπίο του νησιού σε μια πολύχρωμη παλέτα. Μια ποικιλία χρωμάτων που εναλλάσσεται σχεδόν εβδομαδιαία. Για παράδειγμα, οι άπειρες λευκές μαργαρίτες αντικαθίσταται γρήγορα από ζωηρές κόκκινες παπαρούνες. Μια πραγματική πανδαισία για τα μάτια!

Το ξύπνημα της φύσης μπορεί κανείς να το δει και στα δέντρα. Οι αμυγδαλιές είναι οι πρώτες που ανθίζουν, ακολουθούμενες από τα πολυάριθμα οπωροφόρα δέντρα που δείχνουν τα πρώτα τους μπουμπούκια και γεμίζουν τον αέρα με τη γλυκιά τους οσμή, με πιο συνηθισμένο το άνθος της πορτοκαλιάς.

Αγριολούλουδα της Κεφαλονιάς
Η πολύχρωμη παλέτα της φύσης

Αυτή η διάθεση αφύπνισης στη φύση μεταδίδεται και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Την άνοιξη γιορτάζονται τα πρώτα πανηγύρια και οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στα χωριά και τις πόλεις για να γιορτάσουν το περίφημο Κεφαλονίτικο Καρναβάλι. Οι καρναβαλικές παρελάσεις του Ληξουρίου και του Αργοστολίου είναι διάσημες σε όλη την Ελλάδα για το “κεφαλονίτικο” χιούμορ τους και συμμετέχει πολύς κόσμος από όλη την Ελλάδα.

Μόλις τελειώσει η περίοδος του καρναβαλιού, αρχίζει η περίοδος της νηστείας για το Πάσχα. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, γιορτάζεται η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή στην Ελλάδα: Το Πάσχα. Μια εποχή όπου όλη η οικογένεια και οι στενοί φίλοι συγκεντρώνονται και απολαμβάνουν τις πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις. 

Top tip: Η Κεφαλονιά είναι ένα εντελώς διαφορετικό νησί την άνοιξη που αξίζει τον κόπο  να επισκεφθείτε και να το ανακαλύψετε! Τι περιμένετε, κάντε κράτηση για μια μικρή απόδραση στην Κεφαλονιά αυτή την άνοιξη και να είστε σίγουροι ότι δεν θα απογοητευτείτε.

0 Reviews

Write a Review