Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Γνωστό και ως Kάστρο της Κεφαλονιάς, το κάστρο χτίστηκε πριν από 800 χρόνια σε ένα λόφο 320 μ. και σε απόσταση 7 χλμ. NA του Aργοστολίου. Το Κάστρο υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς για αιώνες.

Από το 1500 οι Ενετοί κατακτητές της Κεφαλονιάς οικοδόμησαν, στα 16 στρέμματα του Κάστρου, δημόσια κτίρια όπως διοικητήριο, κατοικίες του Προβλεπτή και των συμβούλων, στρατώνες, αποθήκες, φυλακές και δεξαμενές. Λόγω της εξαιρετικής στρατηγικής θέσης του Κάστρου και μέσα σε μια περίμετρο 600 μέτρων από τείχη, επάλξεις και σκοπιές, σε μια καθαρή μέρα μπορούσαν να εντοπίσουν πειρατικά πλοία μέχρι και σε απόσταση 20 μιλίων.

Ο εγχώριος πληθυσμός και οι ευγενείς κατοικούσαν στον οικισμό (borgo), όπου εκεί ήταν χτισμένα αρχοντικά, ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, σχολές όπου δίδασκαν ονομαστοί δασκάλοι κ.ά.

Το 1757 οι Ενετοί αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα της διοίκησης από το Κάστρο στον, ασήμαντο έως τότε, οικισμό του Αργοστολίου με στόχο την ανάπτυξη του εμπορίου. Οι κάτοικοι ακολούθησαν με αποτέλεσμα το μέρος να πέσει σε μαρασμό.

Το Κάστρο έχει αποκατασταθεί εν μέρει και είναι ένας πόλος έλξης του νησιού.   Με την πανοραμική άποψη της θάλασσας, του βουνού και του Aργοστολίου σας προσφέρει μια υπέροχη εικόνα της περιοχής.

0 Reviews

Write a Review